
Hållbarhet
Vi har bestämt oss för att göra det på riktigt! Vi jobbar ständigt och hårt med hållbarhet, såväl social som ekonomisk och ekologisk hållbarhet.
One Planet Plate
Vi har infört WWF:s koncept One Planet Plate på SMHI:s restaurang Stormköket i Norrköping. Det är en märkning för måltider som ryms inom en planet och klarar Parisavtalets mål på max 1,5 graders uppvärmning och gynnar den biologiska mångfalden.
° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °
Tekniska by Pontus
I köket pågår ständiga experiment med nya metoder och användningsområden för att ta tillvara på hela grönsaken. Här fermenteras och torkas grönsaker som blir över för att kunna smaksätta nya rätter. Det som inte går att ta hand om åker ner i mullmaskinen och blir till näring för nya grönsaker. Ett eget kretslopp och aktivt zero waste arbete!
° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °
Ägg från frigående höns!
Vi har bestämt oss för att helt fasa ut burägg från vår verksamhet. Vi gör det för att djuren ska få det bättre, hönorna ska kunna sträcka på sina vingar!
Karma
Vi samarbetar med Karma, för bra mat ska inte slängas! Genom appen kan användarna rädda mat som har blivit över i slutet av dagen, till ett bra pris. Bra för miljön och plånboken!
° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °
Vinterträdgården by Pontus
Vi fokuserar på klimatsmarta och gröna val och väljer ekologiska, kravmärkta och närodlade råvaror i så stor utsträckning som möjligt. För att undvika svinn lagas maten à la minute i mesta möjliga mån. Det i kombination med vår lunch per hekto har mer än halverat matsvinnet!
° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° ° °